Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


DET HÄR ÄR FJÄRÅS AIK IDAG!

 

Fjärås AIK är med i Hallands Orienteringsförbund och Hallands Skidförbund. Klubben bildades 1942. I klubben finns både orienterare och skidåkare. Vi har en gemensam grundträning, dvs många skidåkare och orienterare tränar ihop.  Fjärås AIK arrangerar också ett 50 km motionslopp på cykel runt sjön Lygnern i maj varje år. Se under fliken Egna arrangemang! 

 

Klubben har 360 medlemmar och bedriver verksamhet för barn, ungdom och seniorer året runt.

Våra medlemmar är allt från rena motionsidrottare till tävlingssatsande och det finns en god och stöttande gemenskap bland dem som tränar.

 

Vi har en träningsstruktur med flera stående träningar i veckan hela året runt men träningarnas karaktär varierar med säsongen. Se mer under fliken träning. Enskilda träningstillfällen annonseras även som nyheter under Aktuellt på startsidan.

 

Klubben ordnar flera tränings och tävlingsresor för sina medlemmar under året. Det finns ett starkt intresse av att delta i orienteringsstafetter som 10-mila, tjoget och 25-manna

Våra orienterande ungdomar har också deltagit flitigt i Hallands OF´s aktiviteter och resor. Vi anser att det är viktigt att komma iväg och träna och tävla i annan terräng än hemmaterrängen för att utvecklas inom orienteringen. Dessutom är det roligt med  gemenskap med övrig hallandsungdom och viktigt att man kan få vara med och representera Halland i distriktsaktiviteter.

 

Klubbens Vasaloppsåkare har haft gemensam buss och boende centralt i Mora under många år. Det är ett stadigt gäng som åker varje år, både kortvasan,  tjejvasan och vasaloppet. Förutom rullskidträning försöker vi också få med så många som möjligt på ett snöläger kring jul .

 

Fjärås AIK´s återkommande tävlingsarrangemang under året är Snötrampen, en nationell orienteringstävling som går av stapeln under påskhelgen, och Lygnern runt, ett 50 km långt motionslopp på cykel under andra halvan av maj.

 

2012 var ett speciellt år då vi också var med och arrangerade både O-ringen och Hallands 3-dagars under juli månad.

 

För övrigt är klubben med och arrangerar DM-tävlingar  i orientering och på skidor efter ett rullande schema som finns i Hallands distrikt samt deltävlingar i Norra Hallands ungdomsserie i orientering.

 

Du hittar mer information om aktuella arrangemang från första sidan under fliken Egna arrangemang.

 

  

Är du intresserad av att börja orientera, åka skidor eller bara träna med oss är du välkommen i princip när som helst under året. Kontaktinformation hittar du under fliken ledare och funktionärer. Vill du lära dig orientering och inte har orienterat tidigare är det enklast att komma igång under orienteringens teknikträningssäsong april-oktober. Våra nybörjarkurser brukar vi lägga på våren. Under vintern lägger vi in kartläsningsövningar och diskuterar orienteringsteknik vilket också kan vara ett bra sätt att komma igång som vuxen nybörjare. Orientering är en tekniksport och kräver ofta individanpassad träning vilket gör att vi är beredda att hjälpa dig igång även om du kommer mitt i en säsong. Se länk till nybörjarkurs  om du är intresserad. Där finns kontaktinformation. Vi har också "Prova på"-tillfällen under våren och det kommer även att bli tillfällen under augusti-september.

Vill du prova orientering på egen hand och vid tider när det passar dig bäst så finns det möjlighet att köpa Naturpasset på Turistbyrån i Kungsbacka eller direkt av oss. Med Naturpasset får du en karta över ett område där det finns ett antal fasta kontroller utsatta i skogen. Du kan då i din egen takt leta upp kontrollerna och stämpla i kontrollkortet. När du tagit alla kontroller skickar du in ditt kontrollkort till oss och är då med i en utlottning av priser hos Svenska Orienteringsförbundet.

Under 2012 kommer vi att ha Naturpass vid Tjolöholm, 28/4-15/9, och vid Äskhult, 12/5-15/9. Naturpasset kostar 100 kr.

 

Våra kartorhar vi vid FAIK-stugan, Fjärås, skogarna söder om Lygnern, Äskhult,  Gällinge och söderut mot Breared, samt Tjolöholm och Åsa.

 

Vår klubbstuga ligger i Rörsjö 11km österut från Kungsbacka och 6km från Fjärås. Så nedan hur du hittar dit.

Från stugan utgår ett 2.5km elljusspår och markerade terrängspår på 5.5, 6.5 och 10.5km.  Elljuspåret är mjuk bark, övriga är skogsstigar.

Varje torsdag 18:30, året runt träffas vi där och tränar, duschar, bastar och fikar.

  

Vägbeskrivning till FAIK-stugan

Från Kungsbacka:

Hällingsjövägen från Tölö kyrka i Hede.

Efter 8 km i Allarängen tag höger mot Ålgårda. Där finns också en liten skylt med FAIK-stugan 3. (Om du missar avtaget så kommer du till Fixsjön)

Från Hällingsjövägen är det precis 3 km till FAIK-stugan som ligger på vänster sida nära vägen och har en stor parkeringsplats mellan stugan och vägen.

 

Söderifrån:

Från E6/E20 motorvägsavfart nr 58. Kör mot Fjärås.

Vid Shell-macken tag höger mot Fjärås.

Efter ca 500 m vänster mot Fjärås.

I rondellen höger mot Sätila, upp mot Fjärås kyrka.

Vid kyrkan vänster och sedan direkt höger mot Sätila (vägen mot Sätila norr om Lygnern).

Efter ca 5 km, vänster mot Ålgårda.

Fortsätt över en bro, och därefter ytterligare ca 1,5 km så ligger FAIK-stugan på höger sida.

  

Medlemsavgifter

Senior: 250:-

Ungdom upp till 20  125:-

Familj: 500:-

Bankgiro: 792-3329

 

Kläder:

Vår tävlingströja är Trimtex Extreme. Vi har en kortärmad i både Dam och unisexmodell. Det finns också en långärmad i Unisex.

Byxor finns som tights eller något vidare i nylon.

                                                                                      

Löpar tröja vuxen (19 år -)

350 kr

Löpar tröja ungdom (- 18 år)

225

Löpar byxa vuxen

175

Löpar byxa ungdom

125

Begagnade kläder per plagg

50

Retur begagnade hela plagg*

-25

 

  Vuxen 19 år- Ungdom -18 år
Överdrag jacka+byxa 420 260
Överdrag jacka 250 130
Överdrag byxa 200 170
Regnjacka (beställning) 290 290

 

Det finns också möjlighet att köpa en långärmad tröja med dragkedja (300 kr) och kortärmad träningströja (200 kr) i samma stil som överdragskläderna. Dessa måste måste beställas. Samma pris för vuxen och ungdom.

 

Vill du köpa kläder kontakta Torbjörn Halvarsson på tel        0300-25580                                   eller mail This is a mailto link

 

Uppdaterad: 24 FEB 2017 17:32 Skribent: Maria Halvarsson

Tävlingsanmälan

Kalender - Längdskidor

 

Klubbstugan

 Klubbstugan Rörsjö

 

 

Tjolöholm

 

 

KungsEvent logga

 

SM SPORT Orientering

 

Postadress:
Fjärås AIK - Orientering
Stamvägen 1
43497 Kungsbacka

Besöksadress:
Stamvägen 1
43497 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info